Projekt 2 (Nybjerg Erhverv)

196 nye bæredygtige ferieboliger lige op til Sommerland Sjælland

Hovedtemaet gennem området i projekt 2, er et moderne take på hytte enklaver og shelter følelser. En oplevelse for både familien og turister.

Alle hytter er tegnet specielt til dette projekt og varierer i størrelser alt efter behov fra ca. 22 – 48 m2 og opefter. Hytterne bygges indendørs på fabrik, som rumstore moduler i de sundeste og mest bæredygtige materialer der findes idag. Byggeriet er både langt foran den frivillige bæredygtighedsklasse og kan karakteriseres som DGNB Platin/Diamant byggeri. Al konstruktionstræet er FSC certificeret fra bæredygtigt skovbrug. Der bruges træfiberisolering samt burnt wood på facader og terrasser. Den 800 år gamle Japanske tradition, Shou Sugi Ban, for konservering af træet, der både gør det yderst smukt og nærmest vedligeholdelsesfrit i 80 år. En tradition, som Vikingerne også var kendte for at bruge.

Al byggeriet tænkes placeret på skruefundamenter, der består af 75% genbrugsstål og er produceret på fabrik, der kører 100% på solcelleenergi. Der spares derved mindst 90% CO2 kontra traditionelt beton fundament. I ferieparkerne her, kan hytterne måske stå på en stabilgrus og flise opbygning, men med terrænets topografi, vil skruefundamenterne helt sikkert komme til sin ret, ligesom de bevarer det naturlige terræn, så der skal laves minimalt jordarbejde i forbindelse med tilkørselsforhold, p-pladser osv. Ligesom naturens præmisser bevares mest muligt, herunder evt. firben.

Hytterne er æstetisk flotte og arkitekttegnede fra bunden af til hvert projekt i meget høj kvalitet, hvilket giver et helt andet resultat end traditionelt hytte-og modulbyggeri.

Fælleshuse, Legepladser, Mobilitet og Fællesskaber

Områdets forbindelser ønskes udført så naturlige som muligt. Veje til biler, brand, affald osv., tænkes som græsarmering eller stabilgrus løsninger. Både EL-Bil ladestandere, samt mulighed for udlejningscykler kan tænkes ind i projektet.
Fælleshusene, de store “hashtags” tænkes at indeholde diverse praktiske funktioner såsom information, kiosk, vaskeri, måske restaurant, café og evt. et naturmuseum. En oplevelse for både familien og turister. Legepladserne tænkes bygget i samme bæredygtige træ og æstetiske look. Arkitekttegnet og bygget fra bunden af. En Dome som en mindre pavilion foreslås til hver hytte enklave til at fremme fællesskabet og skabe hygge for børnene om dagen og de voksne om aftenen. Hele området tænkes som en stor naturgrund, hvor træer, og biodiversitet bl.a. bruges til “afskærmning” mellem hytter for at skabe en skov-agtig følelse samt en smule privathed når hytterne ligger tæt.

Mulighed for investorer

Projektet er for nuværende i den absolut sidste del af udviklingen og eventuelle investorer, samarbejdspartnere m.v., bedes henvende sig til Lars Nybjerg på mail [email protected]